ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

Wat is orthomoleculaire therapie?

Nutrients

Orthomoleculaire therapie… een hele mond vol. Sommige mensen hebben er al ooit van gehoord en voor sommigen andere is het een vage term. 

“Orthomoleculair” bestaat eigenlijk uit twee Griekse woorden:

Orthos betekend “juist, recht, gezond.”

Moleculair verwijst naar de structuur van de moleculen.

Orthomoleculair kun je dus vertalen naar “gezonde structuren van onze moleculen.”

Orthomoleculaire therapie gaat er vanuit dat het lichaam in staat is zichzelf te genezen mits hij daarvoor de juiste voedingsstoffen en leefstijl voor gepresenteerd krijgt.


Ontstaan er echter tekorten (bijv door stress, verkeerde voeding) dan raakt het lichaam uit balans en ga je lichamelijke en geestelijke klachten krijgen.


Orthomoleculaire therapie helpt je lichaam weer terug in evenwicht te brengen.

Laten we dat eens verduidelijken met een vergelijking van orthomoleculaire therapie met een goed lopend bedrijf. Hierbij belichaamd orthomoleculaire therapie het bedrijf en zijn de voedingsstoffen de werknemers.

 

Elke voedingsstof speelt een specifieke rol, net zoals elke medewerker een specifieke functie heeft binnen een bedrijf.

Net zoals een bedrijf de juiste mix van bekwame medewerkers nodig heeft om effectief te kunnen functioneren, heeft het lichaam de juiste balans aan voedingsstoffen nodig om een optimale gezondheid te behouden.

 

Wanneer het bedrijf (het lichaam) over het juiste team (voedingsstoffen) beschikt, kan het soepel en efficiënt functioneren.

Niet alleen de juiste medewerkers (voedingsstoffen) zijn van belang voor succes, ook de juist werkomgeving draagt hierin bij.

 

 

Orthomoleculaire therapie heeft tot doel ervoor te zorgen dat je lichaam over alle noodzakelijke ‘werknemers’ (voedingsstoffen) en optimale werkomgeving (stress, slaap, beweging) beschikt, zodat het lichaam optimaal kan presteren. Hierdoor worden zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid bevorderd.

Ik ben als professional aangesloten bij beroepsvereniging CAT: Collectief Alternatieve Therapeuten. www.catcollectief.nl 

Heb je een klacht? Dan ga ik graag eerst persoonlijk met je in gesprek, om te zien of we er gezamenlijk uit kunnen komen. Daarnaast val ik als CAT-therapeut ook onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT).  Voor meer informatie over deze klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl

CAT beroepsvereniging
GAT geschilleninstantie